0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Vooraf regelen

Vooraf regelen – Als een geliefd persoon overlijdt komt er veel op u af. In de eerste plaats emoties en daarbij moet er ook veel geregeld worden. Voor het een is meer tijd dan voor het andere. Er zijn een aantal zaken waar u nu al in alle rust over na zou kunnen denken en al vooraf regelen kunt en vastleggen. Voor meer informatie kunt u ook vrijblijvend langskomen op de inloop momenten in Hardenberg en Dedemsvaart.

Waar kunt u nu al over nadenken?

Op de pagina Uitvaart regelen ziet u in de rechterkolom wat er allemaal geregeld moet worden voor een uitvaart. Bijna over al deze zaken kunt u nu alvast nadenken en vastleggen in een wensenboekje.

Het is natuurlijk mogelijk dat wensen die u nu heeft over een tijdje weer anders zijn. Neem daarom ook de tijd om zo nu en dan het wensenboekje weer door te nemen en te kijken of er zaken zijn die aangepast moeten worden.

Wensenboekje

Er is een gratis wensenboekje voor u. Hierin kunt u alles noteren.  Het is handig om deze op een voordehand liggende plek te bewaren, bijvoorbeeld bij uw verzekeringspapieren. Het is raadzaam dat iemand uit uw omgeving op de hoogte is waar deze documenten liggen.

wensenboekje

Bespreekbaar maken

Bijna niemand wil aan de dood en het bijbehorende afscheid denken. Toch weten we allemaal dat het leven eindig is. Probeer, hoe lastig het soms kan zijn, om uw wensen bespreekbaar te maken. De stap om het te doen is misschien moeilijk, maar vaak levert het mooie gesprekken over het leven op. Het biedt houvast als het moment van overlijden daar is. En het is voor de mensen die achter blijven heel waardevol om te weten hoe het afscheid eruit moet komen te zien. Wacht niet tot er een geschikt moment komt, want gevoelsmatig is er nooit een geschikt moment om hierover te praten.

Als een geliefd persoon overlijdt komt er veel op u af. In de eerste plaats emoties en daarbij moet er ook veel geregeld worden. Voor het een is meer tijd dan voor het andere. Er zijn een aantal zaken waar u nu al in alle rust over na zou kunnen denken en al vooraf regelen kunt en vastleggen.

Inloop voor uitvaartvragen

Welke regels zijn er voor een uitvaart? Kan ik mijn uitvaart invullen zoals ik dat wil? Hoeveel tijd is er tussen het overlijden en de uitvaart. Kan ik met mijn uitvaartverzekering ook bij jou terecht?

Vragen over een uitvaart

Veel mensen lopen met vragen rond over een uitvaart. Het is belangrijk dat iemand tijdig en goed kan nadenken over de invulling van het definitieve afscheid.

Om mensen te helpen met al hun vragen over de dood of uitvaarten organiseer ik voortaan elke maand een inloopmiddag. U kunt er terecht voor al uw vragen. Vragen staat vrij. Heeft u meer tijd nodig voor uw vragen of liever een gesprek bij u thuis? Dan maak ik daar een afspraak met u.

Waar kunt u terecht?

Hardenberg – De inloopmiddag voor uitvaartvragen wordt elke eerste dinsdag van de maand gehouden van 13.30 – 16.30 uur op het zorg & welzijn plein in het LOC, (ingang) Parkweg 1a in Hardenberg.

Hardenberg - De inloopmiddag voor uitvaartvragen wordt elke eerste dinsdag van de maand gehouden van 13.30 – 16.30 uur op het zorg & welzijn plein in het LOC, (ingang) Parkweg 1a in Hardenberg.

Noteert u alvast in de agenda:

7 mei
4 juni
2 juli

Dedemsvaart – De inloopmiddag en avond voor uitvaartvragen wordt elke derde woensdag van de maand gehouden van 15.00 – 17.30 uur en van 18.00 – 20.30 uur in MFC De Baron, Julianastraat 54 in Dedemsvaart.

De toegang is gratis en u kunt zonder afspraak langskomen. Iedereen is welkom.

Noteert u alvast in uw agenda

17 april
15 mei
19 juni
17 juli

Balkbrug – De inloopmiddag voor uitvaartvragen wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden van 13.00 – 17.00 uur MFC Trefpunt Balkbrug, Meppelerweg 34 in Balkbrug.

Noteert u alvast in uw agenda

10 april
8 mei
12 juni

De toegang is gratis en u kunt zonder afspraak langskomen. Iedereen is welkom.

Heeft u vragen?

Neem contact op