fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven  Ommen

Begraven op een natuurbegraafplaats in Overijssel met respect voor de overledene en  de natuur.

Eerste natuurbegraafplaats in Overijssel

Natuurbegraafplaats Hoogengraven – Ommen – De natuurbegraafplaats bevindt zich in de bossen bij Ommen in het buurtschap Arriën. Hoogengraven is de eerste natuurbegraafplaats in Overijssel.

Wat houdt natuurbegraven in?

Begraven in de natuur is een eeuwenoude en natuurlijke manier om iemand die is overleden te begraven. Op deze manier geven we een lichaam terug aan de natuur. Dit gaat met respect voor zowel de overledene als ook voor de natuur. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een groene uitvaart.

Een natuurbegraafplaats biedt u een graf in de natuur om uw dierbare te begraven. Het is een troostrijke, serene plaats om hier uw geliefde te herinneren en gedenken. Het is een plek om in alle rust naar terug te keren.

Natuurlijke materialen

Het omhulsel waarin een overledene wordt begraven moet zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. Of u nu kiest voor een kist, uitvaartmandwade met draagbaar of urn. Het moet allemaal gemaakt zijn van natuurlijke producten. Doordat dit materiaal makkelijk afbreekt vormt het geen belasting voor de natuur. Hetzelfde geldt voor een grafmarkering, ook deze moet zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal zoals een boomschijf of een kei.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven Ommen in Overijssel - Begraven op natuurbegraafplaats Arriën met respect voor de overledene en de natuur. begraven in de natuur

Een natuurbegraafplaats biedt ruimte aan mensen van alle gezindten. Het biedt een plek aan ieder mens ongeacht geloof of afkomst. U heeft de vrijheid om het afscheid persoonlijk en naar eigen wens in te vullen. Door het houden van een ceremonie met herinneringen en begraven in de natuur is de eeuwige cirkel van leven en dood weer rond.

De graven zijn eeuwigdurend en worden dus niet na verloop van tijd geruimd. U hoeft dus nooit de keuze te maken of een graf wordt verlengd of niet. Dat maakt natuurbegraven ook zo bijzonder.

Wat maakt natuurbegraven nog meer uniek?

Begraven in de natuur op een natuurbegraafplaats is een mooie en duurzame manier van begraven. Op een natuurbegraafplaats wordt veel aandacht besteed aan het behoud van de oorspronkelijke flora en fauna. Er is ook aandacht voor ontwikkeling van nieuwe natuur.
Het eeuwig durende grafrecht beschermt het bos en de opbrengsten uit de natuurbegraafplaats komen direct ten goede aan de natuur. De opbrengsten komen voort uit de gereserveerde graven.

Als nabestaande heeft u een bijzondere en uniek plek om uw overleden dierbare te gedenken. Dit in een prachtige omgeving.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven – Ommen

De natuurbegraafplaats Hoogengraven is ongeveer 25 hectare groot. De graven zijn op ruime afstand van elkaar gelegen, tenzij het een familiegraf betreft. Om te voorkomen dat het wortelstelsel van grote bomen wordt beschadigd is het niet mogelijk om dicht in de buurt van grote bomen te worden begraven. De natuur is hierin altijd leidend.

Eigen plek uitkiezen

Op natuurbegraafplaats Hoogengraven kan men zelf een plek uitkiezen voor uzelf of uw naaste om te worden begraven. Bijvoorbeeld in de buurt van één van de poelen, of juist een plek met zicht op het mooie heideveld. Door zelf bij leven een plek te kiezen, ontzorgt u uw nabestaanden.
Op natuurbegraafplaats Ommen kunt u kiezen voor een heideplek of een bosplek. De tarieven voor het grafrecht variëren van €2.250 tot €4.750. Van de opbrengsten van de natuurbegraafplaats wordt een deel gereserveerd voor natuurbehoud, ook in de toekomst.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven Ommen begraven in de natuur

Graven

Graven zijn ruim gesitueerd, met enige meters tussen de graven. U betaalt eenmalig aankoopkosten. Dat is inclusief beheer en onderhoud door Hoogengraven. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. De kosten kunnen eventueel in termijnen worden betaald.

Soort                                  Tarief
Heidegraf                             € 4.750,-
Bosgraf                                 € 4.000,-
Urngraf Heide                    € 2.750,-
Dubbel urnengraf Heide  € 4500,-
Urngraf Bos                        € 2250,-
Dubbel urnengraf Bos      € 3500,-

Een graf op de natuurbegraafplaats is eeuwigdurend. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met een eventuele verlenging van de grafrechten. Ook wordt een graf niet geruimd.

Wilt u meer informatie

Wilt u meer weten over natuurbegraven of een keer een rondleiding op natuurbegraafplaats Hoogengraven – Ommen? Neem dan gerust contact op met Uitvaartzorg Salland. En wilt u weten wat een begrafenis kost op de natuurbegraafplaats en heeft u al specifieke wensen? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken.

Lees hier de laatste nieuwsbrief over de eerste natuurbegraafplaats in Overijssel.

Wij verzorgen uitvaarten in onder andere Ommen, Dedemsvaart, Hardenberg, Gramsbergen