fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Rouwverwerking en nazorg

Rouwverwerking en nazorg is een heel belangrijk onderdeel na een overlijden. Soms is het prettig om met iemand te kunnen praten over het verlies van uw dierbare en het gemis wat u elke dag ervaart. Ook voor kinderen kan het fijn zijn een manier te hebben om uiting te geven aan het verdriet wat ze hebben. Ik werk samen met Alice Cramer, Wendy van der Hoek en Hermanna Dogger. Indien nodig kan ik u met hen in contact brengen. Is er zorg op een andere manier nodig dan is het goed als u dit aangeeft. Samen met u gaan we op zoek naar de juiste hulp.

Me-mento, praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding

Me-mento, Her-inner-en, iemand een (nieuwe) plaats geven in ons hart, in onze gedachten. Maar hoe doe je dat, we missen zoveel, omdat er zoveel is geweest. Toch kunnen herinneringen na verloop van tijd een kostbare schat vormen die we de rest van ons leven kunnen meedragen. Gedenken kan dus helpen om verder te gaan, maar soms heb je hierbij hulp nodig, dan lukt het je even niet om dit alleen te doen.
Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Samen met jou ga ik op zoek naar wat voor jou het meest steunend is. Soms kun je met een paar gesprekken al weer zelf verder. Soms duurt het iets langer. Praten over verlies kan heel helpend zijn. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zet ik waar nodig ook diverse werkvormen in. Deze stem ik altijd af op wat bij jou en in jouw proces op dat moment past.
Bijvoorbeeld samen een stuk wandelen. Wandelen brengt lichaam en geest in beweging, waardoor er ruimte komt voor woorden en gedachten…
Of door samen een levensboek te maken. Het vastleggen van jouw verhaal kan helpen bij het verwerken van gebeurtenissen.

Alice zal ongeveer 4 weken na de uitvaart namens Uitvaartzorg Salland contact met u opnemen om te horen hoe het met u gaat.

Praktijk Me-mento
Alice Cramer
Rondweg 28,
7787 EK Holtheme
Tel: 06-17 78 51 49
alicecramer@me-mento.nl
www.me-mento.nl

Wendy van der Hoek

Tussen het moment van overlijden en de daadwerkelijke uitvaart zit meestal ongeveer een week. In die week ervaren de nabestaanden meestal een soort vacuüm. Er moeten beslissingen worden genomen en voorbereidingen worden getroffen. Van grote besluiten tot kleine regeldingetjes. Alles komt langs in deze week.

rouwverwerking wendy van der hoek

Met elkaar zorgen we voor een mooi en waardig afscheid van uw dierbare. De uitvaart draagt bij aan het rouwproces, maar veel mensen beginnen vaak pas na de uitvaart aan dit proces.

Dan is er opeens dat lege bed, die lege stoel, geen hallo meer als je thuis komt, geen……vult u maar in. Juist op zo’n moment kan een goed gesprek heel welkom zijn. Ik hoop dat u de weg naar mij dan weet te vinden. Ook al is het voor uw gevoel een tijd geleden of kennen we elkaar nog helemaal niet.

Belt of mailt u mij gerust voor een afspraak. U bent welkom.

Boekweitlaan 9
7906 LA Hoogeveen
Tel.:06-44226301
www.wendyvanderhoek.nl 

Tekenspoor

Ook kinderen worden geconfronteerd met het verlies van iemand van wie ze houden. Dit is erg ingrijpend. Als volwassenen praten we vaak veel en zijn we bezig met de regeldingen. Kinderen krijgen bij mij een eigen rol zodat zij ook kunnen werken aan een passende (goede) herinnering. Het is belangrijk om stil te staan bij hun verdriet en ze te betrekken bij het afscheid nemen op een manier die bij ze past.

Hermanna Dogger van Tekenspoor in Hardenberg kan de kinderen, maar ook het gezin, creatief begeleiden in een periode van afscheid nemen en rouwverwerking.

Hermanna Dogger van Tekenspoor in Hardenberg kan de kinderen, maar ook het gezin, creatief begeleiden in een periode van afscheid nemen en rouwverwerking. Door samen iets te maken kan een kind concreet iets doen. Creatief bezig zijn kan ook helpen om het verlies te verwerken.

Voor meer informatie over Tekenspoor kun je kijken op www.tekenspoor.nl.