fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

WereldLichtjesdag 2018

Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Samen eren en herinneren we kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Natuurlijk wordt het, speciaal voor deze dag geschreven, lied ”Precious Child” ten gehore gebracht. Het beeld “ALTIJD HIER”, dat in het verleden is aangeboden door kunstenares Marianne den Otter, krijgt ook dit jaar een prominente plek in Apeldoorn en is het symbool van Wereldlichtjesdag.

Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Lutten

Dit jaar wordt op zondag 9 december voor de 5e keer in Lutten WereldLichtjesdag georganiseerd.

Dit jaar werken Han en Moniek Kemink muzikaal aan deze bijeenkomst mee. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied “Precious Child” ten gehore gebracht.
De bijeenkomst begint om 18.30 uur in kerkgebouw de Lantaarn, Anerweg-Noord 42 in  Lutten. Daarna gaan we naar de begraafplaats om kaarsen aan te steken bij het monument van WereldLichtjesdag Lutten.

Balkbrug

Op zondag 9 december is er een bijeenkomst van WereldLichtjesdag in de Reestkerk, Oud Avereest 5 te Balkbrug. Wij steken om 19.00 uur wereldwijd kaarsjes aan en denken aan onze overleden kind(eren). De bijeenkomst heeft geen kerkelijk karakter. Het is gericht op alle situaties ongeacht de levensfase waarin je kind is overleden, vanaf miskraam tot het overlijden op volwassen leeftijd. Het maakt niet uit hoe lang het geleden is. Je bent samen met familie en vrienden vanaf 18:15 uur welkom in de kerk. Om 18:30 uur start het programma met muziek, verhaal van een moeder, liedjes van een broer van een overleden zusje en diverse gedichten. Om 19:00 uur steken we gezamenlijk de kaarsen aan. Na afloop is er gelegenheid om koffie/thee te drinken en na te praten in de huiskamer van De Wheem (t.o. de kerk) van het Overijssels Landschap.

Ontstaan van WereldLichtjesDag

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Op diverse locaties in Nederland worden ook een herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Meedoen? Je bent van harte welkom!

Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom op een locatie bij jou in de buurt. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen.

Thuis herdenken

Mocht je de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kun je ook thuis om 19.00 uur een kaars branden. Wij stellen het op prijs als je anderen wilt oproepen om hetzelfde te doen.
World Wide Candle Lighting is een mooi initiatief, waar iedereen aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Samen zorgen we ervoor dat er in de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat.

Blog