fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Samen stilstaan en gedenken

Sfeervol

Stilstaan en Gedenken – Uitvaartbegeleider Jan Slagter en zijn zoon Richard van Uitvaartverzorging Vechtdal hebben er inmiddels ervaring mee. Zij organiseren dit jaar voor de achtste keer “Stilstaan en Gedenken”. Dit doen ze op de begraafplaatsen Laarmanshoek in Ommen en Welsum in Dalfsen. Een sfeervolle avondbijeenkomst op een met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats. Doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zorgen voor een sfeervolle muzikale entourage.

Jan Slagter: “Altijd weer een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis met heel veel positieve reacties per mail of telefoon achteraf. Mensen missen in deze tijd van het jaar hun overleden dierbaren het meest. En wij trachten door dit samen te gedenken hen het gevoel over te brengen dat zij niet alleen te staan in hun verdriet.”

stilstaan en gedenken

Samen

De aanwezigen krijgen bij aankomst op de begraafplaats allemaal een driedagenlichtje dat na afloop van de bijeenkomst op het graf van een dierbare geplaatst kan worden.
Ieder jaar zien wij nieuwe gezichten maar ook velen die er jaar weer bij zijn. Voor ons het bewijs dat deze bijeenkomsten zeer gewaardeerd worden en voorzien in een behoefte. Mensen kunnen van te voren aangeven of ze een bepaalde muziek of speciaal gedicht willen horen of een gedicht eventueel zelf voordragen.”

Het mooiste moment is volgens Jan en Richard altijd als het officiële deel is afgelopen, de sprekers geweest zijn, de muziek verstild is en de mensen met de lichtjes in de hand opstaan om de kaarsje naar een graf te brengen. “Dat geeft de mensen echt een gevoel van verbondenheid. “

In Ommen kunnen belangstellenden op vrijdag 21 december terecht op begraafplaats Laarmanshoek en op vrijdag 28 december in Dalfsen op begraafplaats Welsum.

Beide avonden “Stilstaan en Gedenken” beginnen om 19.00 uur.

Samen stilstaan en gedenken Ommen 21 december 2018
Samen stilstaan en gedenken Dalfsen 28 december 2018

Komt u ook? U bent zeker niet alleen.

De toegang is gratis, er zal wel een collecte worden gehouden voor een tegemoetkoming in de kosten.

Blog