fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Rouwcafé

Rouw is de achterkant van de liefde……..

Rouwcafé – Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte achter. Verlies verwerken kost tijd en aandacht. Soms is het moeilijk om hier mee om te gaan. Elk mens rouwt op zijn of haar manier. Erover praten of luisteren naar de ervaringen van anderen kan soms helpen het verdriet een plek te geven.

Rondom Rouwcafé

Met het opzetten van het Rondom Rouwcafé willen De Kern Maatschappelijk werk en De Stuw Sociaal werk een plek bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar praten over rouw, of naar de ervaringen van anderen kunnen luisteren.

 

Hardenberg is een grote gemeente met diverse dorpen en kernen. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zullen we eens per 2 of 3 maanden kiezen voor een (grotere) kern om een bijeenkomst te organiseren. Lokale c.q. kern gebonden organisaties, die op welke manier dan ook betrokken zijn bij mensen in rouw of hiervan op de hoogte moeten zijn, worden uitgenodigd om mee te werken en aanwezig te zijn voor vragen en/of informatie.

Bijeenkomst rouwcafé

Op dinsdag 24 september a.s. vindt de eerste bijeenkomst plaats in het restaurant van het gemeentehuis van Hardenberg. Voor deze avond hebben we 2 gasten uitgenodigd. Athy verteld haar verhaal over het overlijden van haar eerste man, die op jonge leeftijd overleed en Trijnie Tuhumena vertelt vanuit haar praktijk van rouwbegeleider haar verhaal met als titel: “Hoe zit dat met die gevoelens” .

rouwcafe de stuw gemeentehuis hardenberg

De tweede bijeenkomst staat gepland voor 29 oktober 2019 en vindt plaats in De Baron in Dedemsvaart. Op beide avonden bent u welkom vanaf 19.00 uur. We sluiten de avonden af rond 21.00 uur.
Deelname is gratis. U bent van harte welkom!

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen en/of als u wel wilt komen maar niet beschikt over vervoer, dan kunt u contact opnemen met Coby Klomp van De Stuw op telefoonnummer: 0523 267478 .

Dit bericht is overgenomen van de website van De Stuw.

Blog