fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Rondleiding Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen

Nieuwsbrief Natuurbegraafplaats Ommen

Overgenomen uit de nieuwsbrief van Natuurbegraafplaats Arriën. Stand van zaken en een Rondleiding op Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen

Rondleiding Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen

Stand van zaken

De realisatie van de natuurbegraafplaats verloopt voorspoedig. Op dit moment is de bouw van het ontvangsthuis in volle gang. De natuurbegraafplaats is straks bereikbaar via onverharde paden en op verschillende plekken zijn houten bankjes geplaatst.

Team

Inmiddels is ook het team van medewerkers compleet. In de volgende nieuwsbrief maken we een start met het voorstellen van de mensen. Tijdens de rondleiding die we op zaterdag 9 november verzorgen, kunt u ze ook ontmoeten.

Voorinschrijving

In onze vorige nieuwsbrief hebben we de mogelijkheid genoemd om uw interesse bij voorinschrijving kenbaar te maken. Daar is veelvuldig gebruik van gemaakt. Zodra we onze intrek in het gebouw nemen, starten we met het maken van afspraken om plekken te reserveren. Tot die tijd is het alleen mogelijk om een voorinschrijving te doen.

Voortgang bouw ontvangsthuis

Een paar weken geleden is de bouw van het ontvangsthuis gestart. Als eerste is de fundering gelegd. Het houten gebouw zelf is in onderdelen vervaardigd, zogenaamde ‘prefab’. Deze week komen de onderdelen aan en dan wordt het gebouw in elkaar gezet.

Een hele klus, bij een gebouw van 200 m2. Ongeveer de helft hiervan is bestemd voor kantoren, een kleine keuken en toiletten. De andere helft is beschikbaar voor een ruimte waar we mensen kunnen ontvangen, onder andere voor het nemen van afscheid. Vanuit deze ruimte is een mooi uitzicht op het bos en een doorkijkje naar de heide.

Rondleiding Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen

We verwachten dat de bouw ongeveer een maand in beslag neemt, daarna kunnen we beginnen met de inrichting. Uiteraard zal de inrichting ook een natuurlijke uitstraling hebben, waarbij het belangrijk is dat u zich als bezoeker thuis zult voelen. We hopen dat we nog dit jaar onze intrek kunnen nemen in het gebouw.

Rondleiding Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen

Tijdens uitvaartbeurzen spreken we veel geïnteresseerde mensen. We krijgen dan vaak de vraag wanneer de volgende rondleiding is. Om tegemoet te komen aan deze wens, organiseren we daarom deze herfst een extra rondleiding over de natuurbegraafplaats.

Rondleiding Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen
9 november 2019
Aanvang 14:00 uur

Het adres is Hessenweg Oost 3, 7735 KP te Ommen. U vindt de ingang aan de Middenweg te Arriën. Denkt u eraan dat er onverharde paden zijn?

Deze rondleiding is helaas niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Zodra we daar de ruimte voor hebben, zorgen we voor een elektrische wagen waarmee we ook mensen kunnen rondleiden.

Aanmelden voor de rondleiding is niet verplicht, maar we vinden het wel fijn om een beeld te hebben van het aantal deelnemers.
U kunt zich aanmelden via natuurbegraafplaatsommen.nl/rondleiding.

Meer informatie?

Via de website van de  natuurbegraafplaats Ommen proberen we alle vragen te beantwoorden.
Als u specifieke vragen heeft, kunt u deze het beste stellen via het e-mailadres info@natuurbegraafplaatshoogengraven.nl. Maar u kunt ook contact opnemen met Uitvaartzorg Salland.

Blog