0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Coronavirus en uitvaartzorg

Coronavirus en uitvaartzorg

Coronavirus en uitvaartzorg

UPDATE 16-3 10.30u

Via de brancheorganisatie zijn de volgende maatregelen toegevoegd/herzien.

  1. Uitvaartplechtigheden vinden alleen nog in besloten kring plaats. Max.  30 personen.
  2. Er vinden geen koffietafels of nazits meer plaats na afloop.
  3. Afstand tot elkaar bedraagt 1.5 meter.

Wij houden u op de hoogte van de veranderingen.

14-3-2020

Inmiddels heeft de uitvaartbranche via het RIVM en de brancheorganisatie richtlijnen ontvangen over hoe om te gaan met het coronavirus. Ook Uitvaartzorg Salland is voorbereid op een dergelijk scenario. Wij zullen de richtlijnen dan ook strikt volgen mocht zich de situatie voordoen.

Hieronder de hoofdpunten uit de richtlijnen:

  1. Bij de laatste verzorging dragen wij schorten in combinatie met handschoenen. En passen wij de gebruikelijke handhygiëne toe.
  2. De overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. De kist mag zowel open als dicht.
  3. Indien de nabestaanden in quarantaine verblijven zal het regelgesprek via een telefoon-, whatsapp- of andere verbinding plaatsvinden.
  4. Momenteel is het advies van kracht om alle evenementen met meer dan 100 personen niet door te laten gaan. Dit geldt in principe ook voor deze diensten en condoleances. Ook de huidige algemene gedragsregel geldt: blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen. Moderne communicatiemiddelen kunnen hier een uitkomst zijn.

Mochten er nog vragen zijn over het coronavirus en uitvaartzorg dan horen wij dat graag.

Blog