fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Coronavirus en uitvaartzorg

UPDATE 20 januari 2021

Maximumaantal aanwezigen bij uitvaarten terug naar 50

Coronavirus en uitvaartzorg – Vanaf maandag 25 januari 2021 gaat het maximumaantal bezoekers bij uitvaarten terug van 100 naar 50 mensen. Dat heeft minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie over de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus op 20 januari 2021 bekendgemaakt.

Aanwezigen bij een uitvaart moeten nog steeds hun gegevens achterlaten voor het GGD bron- en contactonderzoek mocht zich een besmetting voordoen met het Coronavirus.

17 november 2020

Maximumaantal aanwezigen bij uitvaarten weer terug naar 100

Tijdens de persconferentie op dinsdag 17 november van premier Rutte en minister de Jonge kregen we te horen dat de maatregelen die voor 2 weken golden er weer afgaan. Dit betekent dat met ingang van donderdag 19 november er tijdens uitvaarten weer maximaal 100 bezoekers mogen komen. Dit geldt uiteraard alleen als de locatie dit toelaat. Anders geldt het aantal van de locatie.

Ook catering na een uitvaart blijft toegestaan.

3 november

Maximumaantal aanwezigen bij uitvaarten terug naar 30

Dinsdagavond 3 november 2020 hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tijdelijke nieuwe maatregelen aangekondigd om het oplaaiende coronavirus verder in te dammen. Bij uitvaarten geldt vanaf 9 november een maximum van 30 personen.

Uitvaartcentra blijven uitgezonderd van de horecasluiting.

1 juli 2020

Hoeveel mensen mogen aanwezig zijn bij een uitvaart?

Vanaf 1 juli hangt dat af van de plek waar de uitvaart wordt gehouden. Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Voor uitvaarten binnen of buiten geldt geen maximumaantal personen onder de volgende aanvullende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf. Als dat niet kan, geldt wel een maximumaantal: 100 bezoekers voor binnen of een maximum van 250 bezoekers voor buiten (zonder personeel).

Per uitvaart gaan we bekijken hoe wij aan deze regels kunnen voldoen.

1 juni 2020

Met ingang van 1 juni is de horeca in Nederland weer open. Uiteraard met de coronaregels vanuit de overheid. Dit houdt in dat er ook catering mogelijk is na een uitvaart of condoleance. Samen met u gaan we kijken naar passende mogelijkheden en locatie.

Verder blijft tot in ieder geval 1 juli het aantal bezoekers maximaal 30 genodigden.

16 maart 2020

Via de brancheorganisatie zijn de volgende maatregelen over het coronavirus en uitvaartzorg toegevoegd/herzien.

  1. Uitvaartplechtigheden vinden alleen nog in besloten kring plaats. Max.  30 personen.
  2. Er vinden geen koffietafels of nazits meer plaats na afloop.
  3. Afstand tot elkaar bedraagt 1.5 meter.

Wij houden u op de hoogte van de veranderingen.

14 maart 2020

Inmiddels heeft de uitvaartbranche via het RIVM en de brancheorganisatie richtlijnen ontvangen over hoe om te gaan met het coronavirus. Ook Uitvaartzorg Salland is voorbereid op een dergelijk scenario. Wij zullen de richtlijnen dan ook strikt volgen mocht zich de situatie voordoen.

Hieronder de hoofdpunten uit de richtlijnen over het coronavirus en uitvaartzorg :

  1. Bij de laatste verzorging dragen wij schorten in combinatie met handschoenen. En passen wij de gebruikelijke handhygiëne toe.
  2. De overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. De kist mag zowel open als dicht.
  3. Indien de nabestaanden in quarantaine verblijven zal het regelgesprek via een telefoon-, whatsapp- of andere verbinding plaatsvinden.
  4. Momenteel is het advies van kracht om alle evenementen met meer dan 100 personen niet door te laten gaan. Dit geldt in principe ook voor deze diensten en condoleances. Ook de huidige algemene gedragsregel geldt: blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen. Moderne communicatiemiddelen kunnen hier een uitkomst zijn.

Mochten er nog vragen zijn over het coronavirus en uitvaartzorg dan horen wij dat graag.

Coronavirus en uitvaartzorg

 

Blog