fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Blogoverzicht

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Samen met mijn collega Jan Slagter van Uitvaartverzorging Vechtdal uit Ommen deel ik een stand op de inspiratiedag. Wij staan u graag te woord en kunnen u meer vertellen over natuurbegraven en waar u zoal aan moet denken en rekening mee moet houden.

Lees verder

Samen op pad

Regelmatig heb ik gesprekken met mensen over hun eigen uitvaart. Dit zijn niet altijd mensen die op korte termijn zullen overlijden. Vaak zijn het mensen die alles willen bespreken en vastleggen om hun nabestaanden te ontlasten. Of omdat ze het gewoon graag zelf willen regelen.

Lees verder

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Dag lieve en stoere Mees, Toen jouw moeder mij belde dat jouw lieve en grappige opa was overleden ben ik naar oma toe gekomen om te helpen bij de begrafenis van opa. Want als iemand is overleden moeten er een hele hoop dingen worden geregeld. En dat heb ik samen met je oma, moeder en tante gedaan.

Lees verder

Toestemming voor resomeren als nieuwe vorm van lijkbezorging

Het kabinet gaat resomeren (alkalische hydrolyse) in Nederland toestaan als vijfde vorm van lijkbezorging naast begraven, cremeren, het zeemansgraf en het lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap.

Lees verder
toestemming resomeren

Coronavirus en uitvaartzorg

Coronavirus en uitvaartzorg

Coronavirus en uitvaartzorg - Inmiddels heeft de uitvaartbranche via het RIVM en de brancheorganisatie richtlijnen ontvangen over hoe om te gaan met het coronavirus.

Lees verder

Opening Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Op zaterdag 16 mei zal de officiële opening van Natuurbegraafplaats Hoogengraven plaatsvinden. Tijdens de opening is er een uitgebreid programma met rondleidingen, een informatiemarkt, muziek, kunst en veel meer.

Lees verder

Uitvaartzorg Salland Erik Janssen

Vanuit verbinding samen vorm geven aan het afscheid in liefdevolle herinnering.

Uw hele leven maakt u keuzes die het best bij u passen. Dan wilt u dat toch ook voor uw uitvaart?

Lees verder

Bellen bij een overlijden

Gisteren hebben wij een mooie dag gehad op de Open Bedrijvendag Hardenberg. Het was mooi om te ervaren hoeveel mensen belangstelling toonden voor het Hardenbergse bedrijfsleven. Het was leuk om veel mensen te kunnen spreken en om vragen te beantwoorden over onder andere de Natuurbegraafplaats Ommen. Maar ook deze keer waren er best veel mensen die met vragen zaten rondom de uitvaartverzekeringen.

Lees verder

Zorgsector en uitvaartbranche ‘ontdekken’ palliatieve zorgverlening

Palliatieve zorgverlening - Als - na een ongeneeslijke ziekte – een patiënt overlijdt, nemen uitvaartverzorgers het werk over van de professionals uit de gezondheidszorg. Maar er is ook sprake van een zekere ‘overlap’ in de palliatieve zorg. Rijden ze elkaar daarbij in de wielen of heeft ieder zijn eigen rol.

Lees verder

Rondleiding Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen

Op zaterdag 9 november organiseert Stichting Heidehof een rondleiding op Natuurbegraafplaats Hoogengraven-Ommen. Bent u geïnteresseerd in de natuurbegraafplaats geef u dan op voor deze rondleiding. Verder leest u in deze de nieuwsbrief de stand van zaken van de in gebruik name van de natuurbegraafplaats.

Lees verder

Bijzondere uitvaartwens

Voor deze familie mocht ik een bijzondere uitvaartwens in vervulling laten gaan. De pijn en verdriet hebben we met deze laatste bijzondere wens niet kunnen wegnemen. Maar een ieder die bij de uitvaart aanwezig was heeft wel een goede herinnering aan deze laatste bijzondere uitvaartrit, omdat deze bij de overledene paste.

Lees verder

Uitvaartwensen bespreken

De meeste mensen denken er niet over na, of vinden dit een lastig onderwerp. Dus wordt er al bijna niet over gesproken. Toch hebben de meeste mensen al ervaren hoe het is als er iemand in hun omgeving overlijdt. Het kan dan lastig als niet bekend wat de overledene zelf zou hebben gewild. Dus beseffen de meeste mensen wel dat het prettig is voor de nabestaanden om het goed te regelen. Dat begint met een goed gesprek.

Lees verder
wensenboekje

Uitvaartverzorger Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland heeft een ruime ervaring met persoonlijke uitvaarten. Erik wil zich inzetten om een uitvaart te verzorgen op een manier die aansluit bij de wensen van zowel de overledene als de nabestaanden. Afscheid nemen op een manier die past bij wie de overledene was.

Keuzevrijheid van uitvaartverzorger

Tijdens de uitvaartbeurs vorig jaar in "de Schakel" hebben wij met meerdere mensen gesproken over de uitvaartverzekering die men heeft. Veel van deze mensen dachten dat ze de verzekering moeten bellen bij een overlijden en dat de uitvaart verzorgt moet worden door de verzekering. Dit is niet juist!

Lees verder

Rouwcafé

Rouwcafé - Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte achter. Verlies verwerken kost tijd en aandacht. Soms is het moeilijk om hier mee om te gaan. Elk mens rouwt op zijn of haar manier. Erover praten of luisteren naar de ervaringen van anderen kan soms helpen het verdriet een plek te geven.

Lees verder

Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën

Nieuwsbrief Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de realisatie van Natuurbegraafplaats Hoogengraven. De eerste personeelsleden zijn al aangenomen In deze nieuwsbrief leest u over de bouw van het ontvangsthuis, de eerste begrafenis en over de tarieven van de natuurbegraafplaats.

Lees verder

Natuurbegraafplaats Ommen – Arriën

Zoals u heeft kunnen lezen in de laatste berichtgevingen gaat de Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën in dit najaar open. De politiek in Ommen heeft groen licht gegeven. Het bestuur van Stichting Heidehof is volop bezig om de personele bezetting rond te krijgen. En binnenkort gaat er ook gestart worden met de bouw van een onderkomen.

Lees verder
Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën

Natuurbegraafplaats Ommen mag van start!

Natuurbegraafplaats Ommen mag van start! - De gemeenteraad van Ommen heeft in grote meerderheid ingestemd met de komst van de natuurbegraafplaats.

Lees verder

Als de mobiele telefoon van een overledene gaat…

Via de mobiele telefoon delen we met vrienden, familie en geliefden zo’n beetje ons hele leven. Wat gebeurt er met al die gesprekken en data als jijzelf of iemand in je omgeving overlijdt? Opzeggen van het (telefoon)abonnement staat na de uitvaart vaak hoog op het prioriteitenlijstje van de nabestaanden. Want niemand houdt van onnodig geld betalen.. Maar meteen opzeggen is meestal een slecht idee, hieronder 8 waardevolle tips.

Lees verder

Rouwplaat

Als uw dierbare is overleden wilt u deze persoon graag herinneren zoals hij of zij was. Mooie foto’s zijn daarbij helpend. Sinds een paar maanden heb ik de samenwerking met een mooi bedrijf, Engraved, dat foto’s bewerkt en in verschillende formaten kan printen en laseren op allerlei soorten materiaal. De rouwplaat kan in het verlengde van uw persoonlijke rouwkaart doorgaan. Op deze manier vormt het allemaal één geheel.

Lees verder

Komst Natuurbegraafplaats Ommen besproken in raadscommissie

Het plan voor de Natuurbegraafplaats Ommen besproken in raadscommissie door de verschillende fracties. Lees hier het nieuwsitem.

Lees verder

Het huisdiercodicil. Wat gebeurt er met uw huisdier?

Wat gebeurt er met uw huisdier als u (onverwacht) komt te overlijden? Toch een belangrijke vraag om nu eens bij stil te staan.

Lees verder

Een uitvaartverzekering of toch sparen?

Kun je niet sparen in plaats van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Als je weet dat je oud wordt is het mogelijk, maar er zijn nadelen. ​In plaats van een uitvaartverzekering kun je ook zelf een kapitaal opbouwen, maar er zijn een aantal redenen waarom dit toch niet werkt.

Lees verder

Inspiratiedag zondag 26 mei 2019

Op zondag 26 mei organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer alweer de zesde jaarlijkse inspiratiedag. Het thema dit jaar is verbinding: met de natuur, het verleden, en met elkaar.

Lees verder

Erfenis aanvaarden of niet?

Als u erfgenaam bent, dan kunt u kiezen of en hoe u de erfenis aanvaardt. Iedere erfgenaam neemt een eigen beslissing over aanvaarden of verwerpen. Als u de erfenis aanvaardt, bent u aansprakelijk voor eventuele schulden van de overledene. Ook heeft de aanvaarding mogelijk gevolgen voor uw uitkering of toeslagen.

Lees verder

Stralingsgevaar bij crematie kankerpatiënten

Stralingsgevaar bij crematie kankerpatiënten veroorzaakt onrust in uitvaartbranche Een overledene die behandeld is met medische isotopen mag niet direct daarna gecremeerd worden omdat er dan radioactiviteit vrijkomt. Toch gebeurt dat soms wel, met alle gevolgen van dien.

Lees verder

Meer openheid rond de dood

Dagelijks werkt longarts Sander de Hosson met ongeneeslijke zieke patiënten. In zijn boek Slotcouplet beschrijft hij met veel gevoel deze ontmoetingen. Zijn inzichten over leven en dood reiken ver voorbij de ziekenhuismuren. ‘Pas als we over de dood kunnen praten, kunnen we het ook over het leven gaan hebben.’

Lees verder

Week van Zorg & Welzijn

De pop-up winkel in Hardenberg is tijdens de Week van Zorg en Welzijn elke dag open met activiteiten als workshops, lezingen en voorlichtingen. Ook Uitvaartzorg Salland is de hele week aanwezig om vragen te beantwoorden over uitvaartverzorging. Komt u ook?

Lees verder

Open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Zondag 17 maart houdt natuurbegraafplaats Hillig Meer een open dag. Er zijn rondleidingen over de begraafplaats om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. In het ontvangsthuis kunt u voorbeelden bekijken van milieuvriendelijke omhulsels en kleding voor een uitvaart. Het thema is “groene uitvaart”.

Lees verder

Hospice Dedemsvaart

Als uitvaartverzorger kom ik ook bij hospices uiteraard. Altijd weer ben ik onder de indruk van wat daar gebeurt. Mensen die in het laatste stukje van hun leven zitten worden op een liefdevolle begeleidt. Met hulp van de professionele thuiszorg doen de vrijwilligers er alles aan om de mensen nog een zo'n goed mogelijke tijd te geven. Daarvoor heb ik grote bewondering.

Lees verder

Rondleiding op Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Op Hillig Meer worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor aankomende zondag (3 maart) staat er rondleiding over Natuurbegraafplaats Hillig Meer op het programma. De aanvangstijd is 14:00 uur.

Lees verder

Instanties inlichten na een overlijden

Als uw partner of naaste is overleden dan moeten instanties worden ingelicht. Door de aangifte van overlijden bij de gemeente worden instanties automatisch ingelicht. Maar er zijn bedrijven, banken en instanties die u zelf op de hoogte moet brengen.

Lees verder

Het opstellen van een testament?

Een testament opstellen. Gelukkig houdt u zich niet iedere dag bezig met het opstellen van een testament. Maar heeft u er wel eens over nagedacht?

Lees verder
testament opstellen

WhatsApp-chats in boekvorm

Leg nu jouw favoriete of dierbare WhatsApp-chats vast in boekvorm, met hetzelfde uiterlijk zoals te zien is op je telefoon!

Lees verder

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Een uitvaart is vaak een emotioneel moment. Maar ook een bijzonder moment. Heel logisch om ook kinderen hier bij te betrekken. Toch?

Lees verder

Spreken op een uitvaart

Spreken op een uitvaart - Een toespraak op een uitvaart is een eerbetoon aan de overledene. Veel mensen zien er tegenop en het is ook geen alledaagse bezigheid. Houdt u zich voor dat het niet erg is wanneer u verdrietig bent of even hapert. U hoeft geen vlekkeloze speech te houden, maar u deelt een persoonlijke ervaring of anekdote met familie, vrienden en belangstellenden.

Lees verder

Orgaandonatie

Hoe werkt orgaandonatie? Een procedure voor orgaandonatie moet zorgvuldig gaan. Dat kost tijd. In totaal kan de procedure 10 tot 24 uur in beslag nemen. Daarna komt het lichaam van de overledene terug bij de familie. Lees hoe de procedure bij orgaandonatie gaat.

Lees verder
orgaandonatie

Zeg het met bloemen

Bij een verjaardag, moederdag of als dankjewel…. bloemen worden regelmatig gegeven en is leuk. Het wordt door de ontvanger gewaardeerd. Bij een leuke gebeurtenis maakt de keuze van de bloemen en de kleur ook niet uit. De slogan is dan ook niet voor niets “Bloemen fleuren je op!”

Lees verder

Registreren in de BRP

Vanaf maandag 4 februari 2019 is het mogelijk om een doodgeboren baby te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit hoe lang geleden er sprake is geweest van een doodgeboren baby en hoe lang de zwangerschap heeft geduurd. Ook ouders die in een (ver) verleden te maken hebben gehad met de geboorte van een eerder in de buik overleden baby, kunnen hun baby alsnog laten registreren.

Lees verder

New life vlindersluiting

New life vlindersluiting

De “New life” vlindersluiting is een grote houten vlinder die past op de meeste uitvaartkisten in het assortiment van Uitvaartzorg Salland. In plaats van de gebruikelijke knop kan de vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten. De vlinders kunnen onbeschilderd en ongelakt gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om ze te beschilderen.

Lees verder

Het mortuarium van een ziekenhuis

Na het overlijden in een ziekenhuis wordt de overledene naar het mortuarium gebracht. Vragen over noodzakelijke zorg en wenselijke zorg worden hier beantwoord. Maar ook hoe 'Hoe zit het met de kosten?' En hoe gaat het bij een niet-natuurlijk overlijden.

Lees verder

PCOB Hardenberg

Vandaag heb ik een presentatie mogen geven aan de PCOB Hardenberg over mijn bedrijf Uitvaartzorg Salland en over persoonlijke uitvaarten. Het onderwerp leefde best wel bij de toehoorders.

Lees verder

Dragers

Het dragen van de kist kan door familie of vrienden worden gedaan of door ervaren traditionele dragers. Maar ook door de dragers van Wi Kan Doe op de Surinaamse manier.

Lees verder
wikandoe dragers

uitvaartmotor harley davidson

Wat zijn de uitvaartwensen?

Meer dan 69% van de Nederlanders wil liefst een informele uitvaart zonder rituelen of tradities. En Overijsselaars drinken liever een borrel dan een kop koffie met cake bij een uitvaart.

Lees verder

Herinneringsbijeenkomst Crematorium

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft het Crematorium De Lariks in Hardenberg vorige week een (besloten) herinneringsbijeenkomst georganiseerd. Het was een bijzondere avond, waarbij de overledenen in een intieme en respectvol omgeving zijn herdacht. Het thema van deze avond was Faith, hope and love.

Lees verder

Nieuwsbrief Hillig Meer

Lees hier de nieuwsbrief van Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext.

Lees verder

Sociale steun zorgt voor minder intense rouw

Uit onderzoek blijkt dat vooral het ontvangen van sociale steun kort na het overlijden en persoonlijke rouwrituelen helpen om met het verlies om te gaan.

Lees verder

uitvaartfotograaf

Een uitvaartfotograaf?

Een afscheid is een ingrijpende gebeurtenis, die vaak in een roes beleefd wordt. Een fotoreportage van de uitvaart vormt een tastbare herinnering voor diegene die achterblijven.

Lees verder

Nieuwe regels voor een uitvaart in de maak, waaronder resomeren

De regels voor begraven en cremeren worden het komende jaar aangepast aan de wensen van nabestaanden. Ook voor mensen die tijdens hun leven willen kiezen voor nieuwe vormen van een uitvaart, zoals resomeren (het oplossen van een lichaam in vloeistof) komen er meer mogelijkheden.

Lees verder
resomeren

natuurbegraafplaats ommen

Natuurbegraafplaats Arriën een stapje dichterbij

Een nieuwe stap in de realisatie van de natuurbegraafplaats Arriën is gezet. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de vaststellingsprocedure van het ontwerpbestemmingsplan te starten.

Lees verder

Kun je de aangifte erfbelasting zelf doen?

Kun je de aangifte erfbelasting zelf verzorgen, of moet je daar een expert voor inschakelen? Het ligt ook aan wat er in de nalatenschap zit. Na overlijden gaan de bezittingen en de schulden van de overledene naar de erfgenamen. Hierover is mogelijk erfbelasting verschuldigd. Kun je de aangifte zelf verzorgen?

Lees verder
erfbelasting

Groene Uitvaartkist

Deel 3 van 3: Groene Uitvaartkist “De Populier”

In dit 3e deel van het drieluik belichten wij "De populier". Deze bijzondere uitvaartkist, met een eenvoudig doch krachtig ontwerp, is gemaakt van massief Hollands populierenhout. Deze kist past uitstekend in een Groene Uitvaart en wordt ook op alle natuurbegraafplaatsen geaccepteerd.

Lees verder

Deel 2 van 3: Groene Uitvaartkist “De Beuk”

In dit 2e deel van het drieluik belichten wij "De Beuk". Deze bijzondere uitvaartkist, met een eenvoudig doch krachtig ontwerp, is gemaakt van Hollands Beukenhout. Deze kist past uitstekend in een Groene Uitvaart en wordt ook op alle natuurbegraafplaatsen geaccepteerd.

Lees verder
De partijen waar mee ik samen werk hebben, net als Uitvaartzorg Salland, voor ogen dat ze er alles aan willen doen om bij te dragen aan een persoonlijk en respectvol afscheid.

digitale erfenis

Je digitale erfenis, ooit over nagedacht?

Wanneer iemand overlijdt blijven er vaak tastbare spullen over. Spullen die voor nabestaanden vaak van emotionele waarde zijn. Het ligt in veel gevallen voor de hand om over die spullen iets te vinden in de vorm van een testament en een erfenis. Lastiger wordt het bij de dingen die niet tastbaar zijn zoals de digitale erfenis.

Lees verder

WereldLichtjesdag 2018

Elke jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Lees verder

Samen stilstaan en gedenken

Uitvaartverzorging Vechtdal organiseert dit jaar voor de achtste keer “Stilstaan en Gedenken”. Dit doen ze op de begraafplaatsen Laarmanshoek in Ommen en Welsum in Dalfsen. Een sfeervolle avondbijeenkomst op een met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats. Doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zorgen voor een sfeervolle muzikale entourage.

Lees verder

Wat gebeurt er met jouw online data als je er niet meer bent?

Stel je krijgt een ongeluk en bent er plotseling niet meer. Wat gebeurt er dan met je telefoon, je laptop en al je online data? De meeste mensen denken daar niet over na. Hoog tijd voor bewustwording en regelgeving, vinden deskundigen.

Lees verder
online data

informele uitvaart

Uitvaartrituelen anno 2018

De meeste Nederlanders kregen tot eind jaren vijftig een katholieke of protestantse begrafenis. Het afscheidsritueel stond vast en veel ruimte voor eigen inbreng door de nabestaanden was er niet. Tegenwoordig hechten Nederlanders veel waarde aan een informele en vooral persoonlijke uitvaart. Hoewel nu ‘alles mogelijk’ is houden de meeste mensen het eenvoudig.

Lees verder

Het gezin compleet in officiële documenten

Na jarenlang lobbyen stemde de Tweede Kamer in oktober unaniem in met een wijziging van de Wet basisregistratie personen (BRP). Dit na een petitie met meer dan tachtigduizend handtekeningen en veel media-aandacht. Na akkoord van de Eerste Kamer kunnen straks ook de gegevens van levenloos geboren kinderen in de BRP worden opgenomen.

Lees verder

waarvoor verzekerd

Waarvoor verzekerd?

De helft van de Nederlanders met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en tweederde controleert dit zelden of nooit. Vooral jongeren (18-25 jaar) tasten in het duister.

Lees verder

Medisch handelen rond het levenseinde

Praten over medisch handelen in de laatste levensfase en rondom het sterven is voor velen een grote drempel. We hebben het graag over het leven, onze plannen, ideeën en de toekomst. Liever niet over het omstreden en beladen onderwerpen als palliatieve sedatie, euthanasie of andere beslissingen rondom het levenseinde.

Lees verder
medisch handelen

rouwen

Rouwen

Na de uitvaart gaat het dagelijkse leven weer verder. Er volgen vele momenten waarop uw dierbare erbij had kunnen zijn. Een verjaardag, het kerstdiner. Op zulke momenten wordt het gemis keer op keer pijnlijk benadrukt. Rouwen is een emotioneel proces dat tijd en energie kost.

Lees verder

Testament en erfenis

De erfenis is vaak een broeiplaats voor conflicten. Zelfs in de vreedzaamste families, ontstaan ruzies over de verdeling van de bezittingen van een overledene. Wie niets regelt laat zijn bezit, volgens de wet, na aan de langstlevende partner en de kinderen. Een wilsbeschikking, in de vorm van een testament, biedt de mogelijkheid om hiervan af te wijken.

Lees verder

sterven

Zorg in de laatste levensfase, waar wil je sterven?

Wanneer je mensen vraagt waar ze willen sterven, is ‘thuis!’ het meest gehoorde antwoord. Anderen geven juist de voorkeur aan de beschermde omgeving van een hospice of de medische voorzieningen die een ziekenhuis of verpleeghuis bieden.

Lees verder

Aandachtspunten voor het afsluiten van uitvaartverzekeringen op een rij

Het is handig om de aandachtspunten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering te kennen. Dan weet je tenminste wat in jouw situatie wel of niet goed is.

Lees verder
uitvaartverzekeringen

uitvaarttrends

Uitvaarttrends: lijkwades, een borrel en de laatste reis per bakfiets

Het taboe om te praten over de dood verdwijnt. Uitvaartbeurzen vind je steeds meer en meer. Wat zijn de eigenlijk de trends? Lees hier het artikel dat stond op RTV Noord.

Lees verder

Recyclen chirurgische metalen na crematie

Na een crematie blijven, naast de as van de overledene, ook hoogwaardige chirurgische metalen achter. Wat gebeurt hier eigenlijk mee?

Lees verder

vooraf regelen

Ouders en kinderen verzwijgen dood om elkaar te beschermen

55 procent van de volwassen Nederlanders met ouder(s) heeft het afscheid van hun ouder(s) nog niet met hen besproken. De meest genoemde reden hiervoor is dat ze wachten tot hun dierbare er zelf over begint.

Lees verder

Lijkwade

Een lijkwade als alternatief voor een uitvaartkist. Voor een heel persoonlijke uitvaart. Wades zijn er in een grote variatie in kleuren, designs en stoffen.

Lees verder

D66: Onze uitvaart moet helemaal anders kunnen

De as van twee personen met elkaar vermengen, een snellere begrafenis in joodse en islamitische kringen of een overledene laten ‘resomeren’. Als het aan D66 ligt, krijgen we veel meer opties als het gaat om onze uitvaart.

Lees verder

Is de erfbelasting een oneerlijke belasting?

De erfbelasting voelt aan als een oneerlijke heffing. Het is namelijk geld waar de overledene al over heeft afgerekend. Vooral erfgenamen van alleenstaanden zonder kinderen betalen fors.

Lees verder
erfbelasting

Deel 1 van 3: Groene Uitvaartkist “De Den”

In dit 1e deel van het drieluik belichten wij "De Den". Deze bijzondere groene uitvaartkist, met een eenvoudig doch krachtig ontwerp, is gemaakt van Hollands Grenenhout afkomstig van de grove Den. Deze kist past uitstekend in een Groene Uitvaart en wordt ook op alle natuurbegraafplaatsen geaccepteerd.

Lees verder

Een hypotheekvrij huis is bij overlijden vaak niet voldoende

Hoe blijft jouw partner financieel achter na jouw overlijden? Een uitkering om de hypotheek deels af te lossen is vaak niet voldoende. Zolang partners in goede gezondheid verkeren, wordt er niet nagedacht over de financiële gevolgen van het overlijden.

Lees verder

vlinderhofje

Vlinderhofje op Begraafplaats De Larikshof

Begraafplaats De Larikshof in Hardenberg heeft de beschikking over een gedenkplek voor prematuur geboren kinderen. In dit Vlinderhofje kunnen kinderen worden begraven, die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden.

Lees verder

Groene uitvaart

Steeds meer mensen zijn milieubewust en doen er veel aan om deze aarde voor ons nageslacht te behouden. We worden dagelijks geconfronteerd met het feit dat het niet goed gaat en dat het anders moet. We doen er alles aan om het tij te keren. Misschien is een groene uitvaart iets voor u.

Lees verder
uitvaartkisten

Thanatopraxie, lichte balseming van een overledene

Thanatopraxie – lichte balseming van een overledene – is een jonge discipline binnen de uitvaartbranche. Het is een behandeling die vraagt om kennis, expertise en zorgvuldigheid.

Lees verder

Nieuwsbrief Natuurbegraafplaats Ommen

Hier leest u de nieuwsbrief van de nieuw aan te leggen Natuurbegraafplaats Ommen.

Lees verder
natuurbegraafplaats ommen

uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger: de persoon die alles regelt.

Het overlijden van een dierbare is iets waar we gelukkig niet alledaags mee te maken hebben. Maar als het gebeurt is het wel heel ingrijpend. Essentieel is het dan dat er een uitvaartverzorger is die je in deze moeilijke tijd kan helpen en steunen.

Lees verder

De één z’n dood is de ander z’n brood

Daniëlle is zoals velen nieuw in de wereld van de uitvaartzorg. Maar wie zijn nu die mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche? En is het gezegde "de één z'n dood is de ander z'n brood" waar? Daniëlle maakt kennis met de mensen uit de wereld van de uitvaartzorg.

Lees verder
De één z'n dood is de ander z’n brood

Heeft u vragen?

Neem contact op