fbpx
0523 - 522117
Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Blogoverzicht

De wade: een nieuwe benadering van afscheid nemen.

In een tijd waarin traditionele uitvaartrituelen plaatsmaken voor meer persoonlijke en ecologische benaderingen, is er een groeiende behoefte ontstaan aan alternatieven voor de traditionele doodskist. Een bedrijf dat aan deze behoefte voldoet en een frisse wind brengt in de uitvaartindustrie is Wikkelgoed. Met hun unieke benadering van het afscheidsproces en het gebruik van lijkwaden, hebben ze de manier waarop we naar de dood kijken veranderd. In deze blog zullen we dieper ingaan op Wikkelgoed als bedrijf en de voordelen van het gebruik van een lijkwade.

Lees verder

Bloemen geven kleur aan moeilijke dag

Sinds kort is er de bloemenband. De band wordt aangebracht rondom de kist waarna familie, vrienden en andere genodigden deze kunnen vullen met bloemen. Bezoekers van de uitvaart kunnen hun meegebrachte bloem in de band steken waarmee je een prachtig bloemenritueel creëert dat een troostend gebaar is voor alle aanwezigen.

Lees verder
Bloemenband.nl

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Samen met mijn collega Jan Slagter van Uitvaartverzorging Vechtdal uit Ommen deel ik een stand op de inspiratiedag. Wij staan u graag te woord en kunnen u meer vertellen over natuurbegraven en waar u zoal aan moet denken en rekening mee moet houden.

Lees verder

Samen op pad

Regelmatig heb ik gesprekken met mensen over hun eigen uitvaart. Dit zijn niet altijd mensen die op korte termijn zullen overlijden. Vaak zijn het mensen die alles willen bespreken en vastleggen om hun nabestaanden te ontlasten. Of omdat ze het gewoon graag zelf willen regelen.

Lees verder

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Dag lieve en stoere Mees, Toen jouw moeder mij belde dat jouw lieve en grappige opa was overleden ben ik naar oma toe gekomen om te helpen bij de begrafenis van opa. Want als iemand is overleden moeten er een hele hoop dingen worden geregeld. En dat heb ik samen met je oma, moeder en tante gedaan.

Lees verder

Opening Natuurbegraafplaats Hoogengraven

Op zaterdag 16 mei zal de officiële opening van Natuurbegraafplaats Hoogengraven plaatsvinden. Tijdens de opening is er een uitgebreid programma met rondleidingen, een informatiemarkt, muziek, kunst en veel meer.

Lees verder

Uitvaartzorg Salland Erik Janssen

Vanuit verbinding samen vorm geven aan het afscheid in liefdevolle herinnering.

Uw hele leven maakt u keuzes die het best bij u passen. Dan wilt u dat toch ook voor uw uitvaart?

Lees verder

Bellen bij een overlijden

Gisteren hebben wij een mooie dag gehad op de Open Bedrijvendag Hardenberg. Het was mooi om te ervaren hoeveel mensen belangstelling toonden voor het Hardenbergse bedrijfsleven. Het was leuk om veel mensen te kunnen spreken en om vragen te beantwoorden over onder andere de Natuurbegraafplaats Ommen. Maar ook deze keer waren er best veel mensen die met vragen zaten rondom de uitvaartverzekeringen.

Lees verder

Bijzondere uitvaartwens

Voor deze familie mocht ik een bijzondere uitvaartwens in vervulling laten gaan. De pijn en verdriet hebben we met deze laatste bijzondere wens niet kunnen wegnemen. Maar een ieder die bij de uitvaart aanwezig was heeft wel een goede herinnering aan deze laatste bijzondere uitvaartrit, omdat deze bij de overledene paste.

Lees verder

Natuurbegraafplaats Ommen – Arriën

Zoals u heeft kunnen lezen in de laatste berichtgevingen gaat de Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën in dit najaar open. De politiek in Ommen heeft groen licht gegeven. Het bestuur van Stichting Heidehof is volop bezig om de personele bezetting rond te krijgen. En binnenkort gaat er ook gestart worden met de bouw van een onderkomen.

Lees verder
Natuurbegraafplaats Ommen - Arriën

Natuurbegraafplaats Ommen mag van start!

Natuurbegraafplaats Ommen mag van start! - De gemeenteraad van Ommen heeft in grote meerderheid ingestemd met de komst van de natuurbegraafplaats.

Lees verder

Als de mobiele telefoon van een overledene gaat…

Via de mobiele telefoon delen we met vrienden, familie en geliefden zo’n beetje ons hele leven. Wat gebeurt er met al die gesprekken en data als jijzelf of iemand in je omgeving overlijdt? Opzeggen van het (telefoon)abonnement staat na de uitvaart vaak hoog op het prioriteitenlijstje van de nabestaanden. Want niemand houdt van onnodig geld betalen.. Maar meteen opzeggen is meestal een slecht idee, hieronder 8 waardevolle tips.

Lees verder

Rouwplaat

Als uw dierbare is overleden wilt u deze persoon graag herinneren zoals hij of zij was. Mooie foto’s zijn daarbij helpend. Sinds een paar maanden heb ik de samenwerking met een mooi bedrijf, Engraved, dat foto’s bewerkt en in verschillende formaten kan printen en laseren op allerlei soorten materiaal. De rouwplaat kan in het verlengde van uw persoonlijke rouwkaart doorgaan. Op deze manier vormt het allemaal één geheel.

Lees verder

Komst Natuurbegraafplaats Ommen besproken in raadscommissie

Het plan voor de Natuurbegraafplaats Ommen besproken in raadscommissie door de verschillende fracties. Lees hier het nieuwsitem.

Lees verder

Een uitvaartverzekering of toch sparen?

Kun je niet sparen in plaats van het afsluiten van een uitvaartverzekering? Als je weet dat je oud wordt is het mogelijk, maar er zijn nadelen. ​In plaats van een uitvaartverzekering kun je ook zelf een kapitaal opbouwen, maar er zijn een aantal redenen waarom dit toch niet werkt.

Lees verder

Open dag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Zondag 17 maart houdt natuurbegraafplaats Hillig Meer een open dag. Er zijn rondleidingen over de begraafplaats om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. In het ontvangsthuis kunt u voorbeelden bekijken van milieuvriendelijke omhulsels en kleding voor een uitvaart. Het thema is “groene uitvaart”.

Lees verder

Rondleiding op Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Op Hillig Meer worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voor aankomende zondag (3 maart) staat er rondleiding over Natuurbegraafplaats Hillig Meer op het programma. De aanvangstijd is 14:00 uur.

Lees verder

Instanties inlichten na een overlijden

Als uw partner of naaste is overleden dan moeten instanties worden ingelicht. Door de aangifte van overlijden bij de gemeente worden instanties automatisch ingelicht. Maar er zijn bedrijven, banken en instanties die u zelf op de hoogte moet brengen.

Lees verder

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Een uitvaart is vaak een emotioneel moment. Maar ook een bijzonder moment. Heel logisch om ook kinderen hier bij te betrekken. Toch?

Lees verder

Zeg het met bloemen

Bij een verjaardag, moederdag of als dankjewel…. bloemen worden regelmatig gegeven en is leuk. Het wordt door de ontvanger gewaardeerd. Bij een leuke gebeurtenis maakt de keuze van de bloemen en de kleur ook niet uit. De slogan is dan ook niet voor niets “Bloemen fleuren je op!”

Lees verder

New life vlindersluiting

New life vlindersluiting

De “New life” vlindersluiting is een grote houten vlinder die past op de meeste uitvaartkisten in het assortiment van Uitvaartzorg Salland. In plaats van de gebruikelijke knop kan de vlinder gebruikt worden om de kist te sluiten. De vlinders kunnen onbeschilderd en ongelakt gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om ze te beschilderen.

Lees verder

PCOB Hardenberg

Vandaag heb ik een presentatie mogen geven aan de PCOB Hardenberg over mijn bedrijf Uitvaartzorg Salland en over persoonlijke uitvaarten. Het onderwerp leefde best wel bij de toehoorders.

Lees verder

uitvaartmotor harley davidson

Wat zijn de uitvaartwensen?

Meer dan 69% van de Nederlanders wil liefst een informele uitvaart zonder rituelen of tradities. En Overijsselaars drinken liever een borrel dan een kop koffie met cake bij een uitvaart.

Lees verder

Herinneringsbijeenkomst Crematorium

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft het Crematorium De Lariks in Hardenberg vorige week een (besloten) herinneringsbijeenkomst georganiseerd. Het was een bijzondere avond, waarbij de overledenen in een intieme en respectvol omgeving zijn herdacht. Het thema van deze avond was Faith, hope and love.

Lees verder

uitvaartfotograaf

Een uitvaartfotograaf?

Een afscheid is een ingrijpende gebeurtenis, die vaak in een roes beleefd wordt. Een fotoreportage van de uitvaart vormt een tastbare herinnering voor diegene die achterblijven.

Lees verder

Natuurbegraafplaats Arriën een stapje dichterbij

Een nieuwe stap in de realisatie van de natuurbegraafplaats Arriën is gezet. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de vaststellingsprocedure van het ontwerpbestemmingsplan te starten.

Lees verder
natuurbegraafplaats ommen

De partijen waar mee ik samen werk hebben, net als Uitvaartzorg Salland, voor ogen dat ze er alles aan willen doen om bij te dragen aan een persoonlijk en respectvol afscheid.

Deel 2 van 3: Groene Uitvaartkist “De Beuk”

In dit 2e deel van het drieluik belichten wij "De Beuk". Deze bijzondere uitvaartkist, met een eenvoudig doch krachtig ontwerp, is gemaakt van Hollands Beukenhout. Deze kist past uitstekend in een Groene Uitvaart en wordt ook op alle natuurbegraafplaatsen geaccepteerd.

Lees verder

Vlinderhofje op Begraafplaats De Larikshof

Begraafplaats De Larikshof in Hardenberg heeft de beschikking over een gedenkplek voor prematuur geboren kinderen. In dit Vlinderhofje kunnen kinderen worden begraven, die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden.

Lees verder
vlinderhofje

Thanatopraxie, lichte balseming van een overledene

Thanatopraxie – lichte balseming van een overledene – is een jonge discipline binnen de uitvaartbranche. Het is een behandeling die vraagt om kennis, expertise en zorgvuldigheid.

Lees verder

Nieuwsbrief Natuurbegraafplaats Ommen

Hier leest u de nieuwsbrief van de nieuw aan te leggen Natuurbegraafplaats Ommen.

Lees verder
natuurbegraafplaats ommen

uitvaartverzorger

Uitvaartverzorger: de persoon die alles regelt.

Het overlijden van een dierbare is iets waar we gelukkig niet alledaags mee te maken hebben. Maar als het gebeurt is het wel heel ingrijpend. Essentieel is het dan dat er een uitvaartverzorger is die je in deze moeilijke tijd kan helpen en steunen.

Lees verder

De één z’n dood is de ander z’n brood

Daniëlle is zoals velen nieuw in de wereld van de uitvaartzorg. Maar wie zijn nu die mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche? En is het gezegde "de één z'n dood is de ander z'n brood" waar? Daniëlle maakt kennis met de mensen uit de wereld van de uitvaartzorg.

Lees verder
De één z'n dood is de ander z’n brood

Heb je vragen?

Neem contact op